Служителите на Главна дирекция Борба с организираната престъпност отбелязват своя

...
Служителите на Главна дирекция Борба с организираната престъпност отбелязват своя
Коментари Харесай

Служителите на ГДБОП отбелязват своя професионален празник

Служителите на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " означават своя професионален празник. Независимо от структурните промени през годините, от основаването си до през днешния ден ГДБОП се утвърди и потвърди като високо професионална конструкция в Министерство на вътрешните работи.

Тя дейно способства за издигането на престижа на министерството на национално и интернационално равнище, построяването на работещо оперативно съдействие и партньорство и превръщането ѝ в надеждна част от европейската полицейска общественост.

На днешния ден през 1991 година стартира активността на основната дирекция, структурирана тогава в Централна работа за битка с проведената престъпност в Министерство на вътрешните работи (ЦСБОП).

Към оня миг служби с сходни функционалности и компетентности съществуват в Съединени американски щати и Англия.

Шест години по-късно тя е преобразувана в Национална работа към Министерство на вътрешните работи (НСБОП), а през 2008 година – в Дирекция " Противодействие на проведената и тежката престъпност " към Главна дирекция " Криминална полиция ".

През 2010 година е възобновена още веднъж като Главна дирекция към Министерство на вътрешните работи (ГДБОП). Лятото на 2013 година службата минава с всичките си активи и пасиви в структурата на Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС).

През месец февруари 2015 година, след промени в Закона за Министерство на вътрешните работи, дирекцията стартира да действа като ГДБОП.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР