Служителите на бензиностанциите в Италия обявиха 48-часова стачка. Те настояват

...
Служителите на бензиностанциите в Италия обявиха 48-часова стачка. Те настояват
Коментари Харесай

Бензиностанции в Италия обявиха двудневна стачка

Служителите на бензиностанциите в Италия оповестиха 48-часова стачка. Те упорстват за по-големи гаранции от държавното управление през интервала на на пандемията.

Новинарският канал РАИ нюз-24 заяви, че бензиностанциите ще спрат работа от 22:00 часа на 12 май до 22:00 часа на 14 май.

Стачката е провокирана от липса на решение на държавното управление за даване на помощи на чиновниците от бензиностанциите, засегнатите от ковид, разясниха синдикатите от бранша.

Рекорден брой излекувани от COVID-19 за денонощие в Италия

Бензиностанциите, които, както е признато, се дефинират като предоставящи услуги от първа нужда, не са спирали работа през целия интервал на изключителното състояние, въведено поради пандемията от новия ковид. Освен това те подсигуряват обслужване 24 часа седем дни в седмицата. Това не разрешава на доста притежатели нито да съкратят часовете на работа, нито да се откажат от част от личния състав, който не може да кандидатства за държавни помощи. В тази конюнктура приходите на бранша са се намалили с над 90 на 100. Освен това синдикатите означават, че чиновниците на бензиностанциите са изложени на нараснал риск в изискванията на пандемия, добави ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

Профсъюзите акцентират "неспособността на държавното управление да откри излаз от рецесията макар договарянията, които започнаха преди повече от месец ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР