Служители от системата на МВР - полицаи, пожарникари, жандармеристи, излязоха

...
Служители от системата на МВР - полицаи, пожарникари, жандармеристи, излязоха
Коментари Харесай

Полицаите излязоха на протест във Варна, искат по-високи заплати |

Служители от системата на Министерство на вътрешните работи - служители на реда, пожарникари, жандармеристи, излязоха довечера на митинг във Варна с искане за нарастване на работните им заплати.

Основната причина за митинга е, че бяхме подценени с нарастване на работната заплата за присъединяване ни на първа линия в битката с ковид, съобщи пред Българска телеграфна агенция ръководителят на структурата на Синдикалната федерация на служителите в Министерство на вътрешните работи във Варна Ивайло Янчев.

Той напомни, че са препоръчани 34 министерства и ведомства, на които да бъдат увеличени заплатите по отношение на ковид, само че чиновниците на Министерство на вътрешните работи не са попаднали в това министерско разпореждане.

Според държавното управление излиза, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи - пожарна, полиция, жандармерия, " Гранична полиция " и други, които работят директно с хора, не са били на първа линия в битката с ковид, коментира Ивайло Янчев.

Ако нямаше такова разпореждане за увеличение на заплатите, ние към този миг най-вероятно нямаше да излезем на митинг, добави той и посочи, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи не споделят, че другите не би трябвало да получават - в противен случай, само че се усещат афектирани и подценени.

Протестиращите чиновници на Министерство на вътрешните работи издигнаха девиз " На първа линия в битката, а за нарастването - под чертата ".

Синдикалната федерация на чиновниците в MВР към този момент разгласи, че стартира с районните едночасови митинги за покачване на главните самостоятелни хонорари.

" Който си е мислел, че се майтапим, скоро ще разбере, че съществено се е объркал! " - обявиха от СФС Министерство на вътрешните работи.

Следващите митинги на СФС Министерство на вътрешните работи ще са в Русе, Кърджали и Бургас.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР