Служители от сектор Противодействие на икономическата полиция“ при ОДМВР –

...
Служители от сектор Противодействие на икономическата полиция“ при ОДМВР –
Коментари Харесай

Поредно иззето голямо количество стоки, имитиращи известни търговски марки

Служители от бранш „ Противодействие на икономическата полиция “ при ОДМВР – Плевен и техни сътрудници от районно управление (на МВР) Червен бряг са иззели огромно количество артикули, имитиращи известни търговски марки
Спецакцията е извършена в следобедните часове на 2 септември 2023 година. Целта е попречване, секване, откриване и документиране на престъпления, ориентирани против трафика на незаконни артикули и разпространяването на подправени и контрабандни артикули в районен мащаб.

Проверени са търговски щандове на спонтанен пазар в град Червен бряг. В хода на дейностите, осъществени от чиновници на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при ОДМВР – Плевен и служители на реда от районното ръководство в града, са конфискувани спортни артикули, носещи непокътнати търговски марки, които се оферират за продажба, без единодушието на притежателя на изключителното право - закононарушение по чл.172 „ б “ от Наказателен кодекс.

От четири търгтовски маси са иззети 515 разнообразни продукти - спортни къси гащета, тениски и клинове, спортни екипи, детски комплекти, суичъри и блузки с известни марки. Разследването по случая продължава с разпити на очевидци, назначение на експертизи при взаимоотношение с Районната прокуратура в Плевен. Образувани са досъдебни производства за закононарушения по член 172 „ б “ от Наказателен кодекс.

Честа процедура е недобросъвестни търговци да внасят на територията на страната и Европейски Съюз нискокачествени или артикули със подозрително качество и характерности. С цел бързата им продажба потребителите биват въвеждани в подвеждане от поставените върху тях изображения, копиращи или имитиращи логата на известни и надеждни марки и производители.

Много сходни артикули са със занижено качество, характерности или продължителност при използването – предизвестяват проверяващи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР