Служители от Районното управление в Хасково установиха малолетното момче, което

...
Служители от Районното управление в Хасково установиха малолетното момче, което
Коментари Харесай

11-годишен е обезглавил фигурата от паметника на Незнайния воин в Хасково


Служители от Районното ръководство в Хасково откриха малолетното момче, което при покатерване на паметника на Незнайния боец в Хасково го е развалило. Това оповестиха от Регионалния пресцентър на Министерство на вътрешните работи.

Било е открито момчето на 11 години, на чийто родител е формирано полицейско предписание.

На 31 октомври т.г. един от знаците на Хасково - монументът на централния градски площад " Свобода ", осъмна без главата на един от четиримата бойци в скулптурната комбинация в долната част на паметника. Отстранена бе главата на фигура в цялостен растеж, която гледа на запад. Още същия ден кметът на града Станислав Дечев сподели на брифинг, че видеонаблюдение е записало случая, а целостта на развалената фигура ще бъде възобновена скоро.

Главният организатор в локалния Исторически музей Милен Вълчев твърди, че още преди повече от година е уведомил общината, че има компрометиране на статуята на боеца от бял мрамор.      

Преписката за повреждането е изпратена в Районната прокуратура по подготвеност, прецизират от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Паметникът на Незнайния боец е дело на скулптора Тома Делирадев и каменоделеца Иван Атанасов. Той е повдигнат в памет на починалите в Балканската, Междусъюзническата и Първата международна война. Осветен е на втори юни 1927 година и е открит тържествено на четвърти юли същата година. На откриването участва цар Борис III, който произнася тирада.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР