Служители от отдел Икономическа полиция и Разследване на Главна дирекция

...
Служители от отдел Икономическа полиция и Разследване на Главна дирекция
Коментари Харесай

Разбиха схема за укриване на данъци чрез верига от „спящи“ фирми и такива с „липсващ търговец

Служители от отдел " Икономическа полиция " и " Разследване " на Главна дирекция " Национална полиция " разкриха скица за данъчни закононарушения в изключително огромни размери, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

При акция през вчерашния ден са осъществени претърсвания на 14 адреса в София, Перник и Драгоман. Иззети са голям брой материални доказателства – компютри, документи и касови апарати.

Образувани са две досъдебни производства за данъчни закононарушения в изключително огромни размери.

Според първичните данни незаконната скица била построена посредством търговски сдружения, част от които с действителна активност, които укривали налози чрез построена верига от така наречен „ спящи “ компании и такива с „ изчезнал търговец “, като последните, на които са били начислявани загубите, са били благосъстоятелност на жители на страна отвън Европейския съюз.

Припомняме ви, че на 20 ноември беше обявено за акция на Министерство на вътрешните работи, Националната организация за приходите и прокуратурата против група за данъчни закононарушения.

Претърсвания е имало в шест града - София, Варна, Пловдив, Бургас, Костинброд и Троян. До момента вредата единствено за една година е към шест милиона лв..
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР