Служители от областната дирекция на МВР в Пловдив работят активно

...
Служители от областната дирекция на МВР в Пловдив работят активно
Коментари Харесай

19-годишен бултрас бичи марципани 60 ч.

Служители от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив работят интензивно за определяне на самоличността на причинителите на противообществени прояви на стадион „ Локомотив ”.

Припомняме, че в събота, по време на дербито Локомотив – Ботев, от бранша за посетители на стадиона бяха изстреляни пиротехнически произведения.

Установен и задържан бе 19-годишен почитател на гостуващия тим, изстрелял няколко сигнални ракети благодарение на устройство от вида „ химикалка ”.

След 24-часовия полицейски арест, му е формиран акт.

Случаят е докладван на дежурен областен прокурор и с решение на Районен съд – Пловдив на причинителя е наложена възбрана за визити на спортни мероприятия за период до 2 години и полагане на 60 ч. публично потребен труд.

Преди началото на футболната среща бе осъществено и обследване на прилежащата зона към стадион „ Локомотив ”,  при което служителите откриха определено количество пиротехнически произведения, укрити зад входа на агитката на домакините.

Криминалистите работят интензивно по снетите видеозаписи.

Освен разпознаване на причинителите, в допълнение са предприети съответни оперативни и издирвателни действия, с цел определяне и на тяхната идентичност.

През последните години, за противопоставяне на футболното спортно безчинство и за определяне на нарушавания в зоната на стадионите, се прави и надзор посредством видео наблюдаване.

Именно благодарение на осъществения видеоконтрол е арестуван и 19-годишният фен.
Самият клуб Ботев Пловдив може да бъде осъден с отнемане от домакинство или мач без аудитория поради случаите на дербито с Локомотив, извоювано от „ черно-белите “ с 1:0. Секторът за гостуващи почитатели на стадион „ Локомотив “ е тотално потрошен. През целия мач почитателите на Ботев чупеха седалки, които по-късно хвърляха в разнообразни направления. След инспекция на провалите и броене е станало ясно, че има над 130 счупени седалки, съборена е и оградата. В ложите на стадион „ Локомотив “ бяха министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и шефът на Национална работа „ Полиция “ Атанас Илков.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР