Служители на затворите излязоха на протести в редица градове на

...
Служители на затворите излязоха на протести в редица градове на
Коментари Харесай

Служители на затворите излязоха на протест в редица градове на страната

Служители на пандизите излязоха на митинги в редица градове на страната с искане за увеличение на възнагражденията и за спомагателни назначения.

Въпреки че по-късно денем техни представители ще се срещнат с управлението на Министерството на правораздаването, чиновници от Централния софийски затвор излязоха тъкмо в 9 часа на алегоричен митинг.

"От 13 години настояванията ни са едни и същи " сподели Емил Велков, ръководител на синдикалното сдружение в Централния софийски затвор.

"Изравняване на заплатите в бранш "Сигурност ", индексация на заплатите, съобразени с инфлацията в нашата страна, в допълнение назначение на хора в надзорния състав, в медицинския бранш и изобщо в обслужващия личен състав, защото 2015 година бяха съкратени много хора и се оказа, че без тях не можем да работим обикновено. Водим диалози, дават обещание ни, само че в последна сметка нищо не се получава. Затова настояванията ни толкоз години са едни и същи ", сподели Емил Велков.

Протестът на чиновниците от великотърновския следствен арест стартира към 8 часа през днешния ден.

"Чашата преля по тази причина, че за следващ път ни лъжат с индексирането на трудовите хонорари, които вървят с инфлацията в страната, неприятните условия на труд, материалната база също е доста зле. Има дефицит на фрагменти, обаче няма свободни щатни места ", сподели един от протестиращите.

"При нас не е прелестно да излизаме на митинги, само че към този момент ни се постанова до краен лимит ", добави различен.

"Нямаме изискванията къде да се храним, нямаме изискванията къде да почиваме, изобщо доста, доста други работи, които не са направени за нашата работа. Може би арестуваните са по-добре от нас ", сподели трети техен сътрудник.

 Протестът във Велико Търново Снимка: Здравка Маслянкова
Протестът във Велико Търново Снимка: Здравка Маслянкова
Надзирателите от пандиза във Враца поддържаха митинга, като към 8 часа се събраха пред постройката, с цел да изразят настояванията си за нарастване на възнагражденията. Като основен проблем те подчертаха дефицита на надзиратели и настояха за назначението на още хора на тази служба.

Свободните от наряд надзиратели от пандиза в Бобов дол - към 40 души, две отделения, стачкуваха пред входа на комплекса, присъединявайки се към настояванията на сътрудниците си от страната, сподели за БНР Георги Стоянов, зам.-председател на синдиката на надзирателите в Бобов дол.



През цялата седмица към 100 надзиратели в Бобов дол стачкуваха алегорично.

Протестиращите припомнят, че тяхното неодобрение, настояванията им, не са от в този момент, те са от години, само че не се вземат решение, означи синдикалистът Георги Стоянов.

Надзиратели от пандиза във Варна също излязоха на митинг. Председателят на синдикалната организация на чиновниците в пандизите Павел Арнаудов сподели, че митингите не престават, само че нищо не се трансформира. Някои негови сътрудници пътуват сред 50 и 130 км, с цел да стигнат до работните си места, а превозът е на лични разходи. В последните 4-5 години има огромно текучество, сподели Арнаудов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР