Служители на затворената ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград блокираха центъра

...
Служители на затворената ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград блокираха центъра
Коментари Харесай

Служители на ТЕЦ Марица 3“ блокираха центъра на София

Служители на затворената Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ в Димитровград блокираха центъра на София, с цел да стачкуват с искане за неотложно отваряне на централата.

Те подвигат плакати с надписи „ Днес зелен режим, на следващия ден режим на тока “, „ Не убивайте енергетиката “, „ Зелена интервенция ликвидира българската енергетика “. Днешната акция е под наслов „ Не убивайте българската енергетика! Съхранете българската енергийна самостоятелност! “.

Енергетиците стачкуват поради това, че електроцентралата им беше затворена на 21 април със заповед на РИОСВ-Хасково поради нарушавания на нормите за непорочност на атмосферния въздух, по-специално на серен диоксид.

От Лъвов мост чиновниците на ТЕЦ-а минаха през екоминистерството, а оттова ще стигнат до Министерски съвет и по-късно до Народното събрание. Демонстрацията е проведена от КНСБ. Освен представители на синдиката, пред министерството се събраха работещи и представители на управлението на ТЕЦ-а. Според уредниците на митинга има към 3000 души.

Минути откакто се събраха пред Министерството на околната среда и водите (МОСВ), протестиращите от „ Топлоелектрическа централа Марица 3 “-Димитровград

изпратиха преговорна група за среща с вицепремиера по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

Вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов съобщи, че актуалният митинг не е политически, а единствено и само за запазването на работните места на 250 индивида от Димитровград. Капитанов предизвести, че чакат резултати от срещата на вицепремиера или ще има по-сериозни дейности, като вероятно навлизане в министерството.

На 12 май вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов даде брифинг, на който разгласи, че сдружението остава затворено поради нарушавания на нормите за качество на въздуха. Той осведоми също, че страната ни е наказана от Съда на Европейския съюз поради редовно замърсяване със серен диоксид в Югоизточна България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР