Служители на западното и американското разузнаване обръщат голямо внимание за

...
Служители на западното и американското разузнаване обръщат голямо внимание за
Коментари Харесай

Западното разузнаване проверява руска активност на Балканите

Служители на западното и американското разузнаване обръщат огромно внимание за всевъзможни признаци на евентуална съветска интензивност на Балканите , съгласно източник, осведомен с разузнаването, макар че до момента не са видели нищо извънредно, заяви CNN в петък.

Длъжностните лица също наблюдават от близко потреблението на съветските военни активи в Молдова в акцията в Украйна.

CNN прибавя, че вниманието демонстрира продължаващите опасения на Запада, че упоритостите на съветския президент Владимир Путин може да са по-големи от Украйна .

Попитан в четвъртък от CBS дали има разследваща информация, че Путин има намерение да премине оттатък Украйна , държавният секретар Антъни Блинкън сподели: " Не се нуждаете от разузнаване, с цел да ви каже, че президентът Путин желае тъкмо това . Той даде ясно да се разбере, че би желал да възвърне руската империя. Освен това, той би желал да възвърне сфера на въздействие към прилежащите страни, които в миналото са били част от руския блок. И също така, той би желал да се увери, че всички тези страни са някак неутрални ".

В Украйна чиновници на западното разузнаване правят оценка, че проектът на Русия е да смъкна държавното управление в Киев и да сътвори приятелско за Русия прокси правителств о - само че те към момента не знаят дали Путин ще се опита да окупира и задържи украинска територия по-късно .
 Балканският фронт на Путин: Започва с Босна, Косово, Северна Македония и Черна гора
Балканският фронт на Путин: Започва с Босна, Косово, Северна Македония и Черна гора

Кремъл подклажда националистически спорове на Балканите и дестабилизира региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР