Служители на Югозападното държавно предприятие предотвратиха опит за незаконен транспорт

...
Служители на Югозападното държавно предприятие предотвратиха опит за незаконен транспорт
Коментари Харесай

Горски спипаха два камиона с дърва край Гърмен без превозни билети

Служители на Югозападното държавно дружество предотвратиха опит за противозаконен превоз на дървесина.

Вчера, посредством тел. 112 дежурните чиновници в ЮЗДП получават сигнал за противозаконен транспорт на дървесина в землището на село Рибново, в териториалния обсег на Търговско предприятие „ ДГС Гърмен “. След предписание от управлението на ЮЗДП, чиновници на Стопанството подхващат бързи ограничения и към 23:00 часа, на асфалтов общински път наоколо до село Осиково правят инспекция на два автомобила, при която се открива, че транспортират дърва за огрев, без съответно показани документи и транспортни билети.

Единият автомобил, марка „ Щайер “, е бил претрупан с 13,80 кубични метра, а другият - марка „ Авия “ - със 7,50 кубични метра пространствени иглолистни дърва за огрев от дървесен тип бял бор.

Дървесината е маркирана с контролна горска марка от чиновник на Търговско предприятие „ ДГС Гърмен “. Във връзка с осъщественото от него нарушаване, от ЮЗДП са дадени инструкции на управлението на Стопанството за налагане на най-строго дисциплинарно наказване. И двата автомобила са арестувани и превозени до базата за предпазване на отнети материали в Гърмен. Уведомена е полицията, формирано е досъдебно произвеждане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР