Служители на столичната дирекция на МВР са влезли на проверка

...
Служители на столичната дирекция на МВР са влезли на проверка
Коментари Харесай

МВР проверява ГРАО за самоличностите на Мартин Божанов - Нотариуса

Служители на столичната дирекция на Министерство на вътрешните работи са влезнали на инспекция в Главна дирекция " Гражданска регистрация и административно обслужване " (ГРАО), с цел да ревизират по какъв начин се се стигнало до промяната на единния цивилен номер на убития Мартин Божанов - Нотариуса.

“От Столична дирекция на вътрешните работи правят инспекция на място в ГРАО, където ще установяваме действително кой, по какъв начин и на какви учредения е осъществена тази промяна на фамилно име и последните 5 числа от ЕГН на Мартин Божанов, " съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пред публицисти.

Той сподели още, че все още се работи по няколко версии за убийството, без да посочи какви.

Стоянов удостовери още, че Мартин Божанов е подал няколко молби, посредством които е заличил част от своите престъпни регистрации. Не отговори обаче с кое име и ЕГН се е случило това, като разяснява единствено, че " това е право на всеки български жител ".

А резултати от инспекцията на т.нар.частен клуб за магистрати, свързван с Нотариуса, сподели, че чака от анкетната комисия, назначена от Народното събрание предходната седмица.

За съществуването на клуба оповестиха от Антикорупционния фонд след убийството на Божанов. Смята се членовете на мястото за събиране на магистрати са се употребили специфични карти за достъп, а в него са решавани освен каузи, само че и назначения. Миналата седмица беше осъществен оглед на мястото, като бяха свалени и четци за магнитни карти от входа.

В същото време министърът на правораздаването Атанас Славов съобщи, че е подготвен да изиска дисциплинарни производства против забърканите със случая магистрати.

" Аз поех към този момент обществен ангажимент, че за всяко име, което бъде открито като съпричастност към тази група за изнудване и за манипулиране на правораздаването, ще подам искане до Висшия правосъден съвет и до Висшия прокурорски съвет за дисциплинарни санкции ", сподели Славов, като добави, че самото следствие по случая е в пълномощията на прокуратурата.

Той сподели още, че визитата на подобен вид заведения е и въпрост от етичен темперамент за магистратите.

По думите му има задоволително информация в общественото пространство, която открива такива връзки сред Божанов и представители на правосъдната власт, която би трябвало да бъде обяснена и от някогашния основен прокурор Иван Гешев, и от актуалното управление на държавното обвиняване.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР