Служители на специализирания сектор за борба с киберпрестъпността на ГДБОП

...
Служители на специализирания сектор за борба с киберпрестъпността на ГДБОП
Коментари Харесай

Лъснаха лицата на двама мъже, снимали малки деца в гнусни секс сцени

Служители на профилирания бранш за битка с киберпрестъпността на ГДБОП арестуваха двама мъже от Гоце Делчев поради полова онлайн употреба на деца, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

При акцията, осъществена под наблюдението на Районна прокуратура, са арестувани 31-годишният Здравко Мушев и 47-годишният Кирил Тешовски. В дома на първия са открити 2000 видеофайла и снимков материал, съдържащи извънредно брутални подиуми на полово принуждение на деца на възраст до 12 години.

По първични данни Здравко Мушев е обменял „ сбирката “ си с интернет консуматори от целия свят, споделящи неговите ползи. Освен това под подправени самоличности целеустремено е употребявал Facebook за реализиране на контакти с малолетни и малолетни момчета, които склонявал да вземат участие в нецензурен видеоматериали, както и да обменят материали с сходно наличие.

Кирил Тешовски, употребявайки анонимността на интернет уеб страницата, е осъществявал целенасочени контакти с девойки, като се представял за техен връстник. След време, възползвайки се от тяхното доверие, той продължавал връзката и в приложението „ Вайбър “.

Проведената интервенция е част от целите на бранш „ Киберпрестъпност “ в отговор на извънредно рисковите престъпни похищения над деца, разясняват от Министерство на вътрешните работи.



След приключване на 24-часовото полицейско задържане двамата са освободени, заяви зам. районният прокурор на Гоце Делчев Нели Вълчева. На този стадий е притеглен като обвинен по член 159, алинея 4 от Наказателен кодекс – разпространяване на детско порно, единствено Здравко Мушев. Дали обаче те единствено са влизали да гледат порното, или са го разпространявали, ще стане ясно от експертизите, които са назначени в хода на досъдебното произвеждане, съобщи прокурор Вълчева.

47-годишният Кирил Тешовски е прочут като видеооператора на ромския квартал в Гоце Делчев. Изключително известен е измежду тях и постоянно е канен да снима сватбите и тържествата на хората от квартала. Човек с добро име измежду ромите, апетитен като главатар на хората от „ Кумсала “.

Здравко Мушев се занимава с търговия и има хранителен магазин.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР