Служители на Шесто районно управление задържаха 39-годишна жителка на Перник,

...
Служители на Шесто районно управление задържаха 39-годишна жителка на Перник,
Коментари Харесай

Мнима служителка на ВиК и топлофикация извършва множество кражби в София

Служители на Шесто районно ръководство задържаха 39-годишна жителка на Перник, която е направила голям брой обири на територията на столицата

Разследването почнало на 24 септември, когато възрастна жена потърсила помощ в районното ръководство, откакто открила, че от вкъщи ѝ е осъществена кражба на парична сума. Тя разказала, че непозната жена се показала за чиновник на топлофикация и под претекст, че би трябвало да регистрира данни от инсталираните устройства, влезнала в жилището. Едва когато си тръгнала, стопанката на дома открила неналичието на 800 лв., показват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Крадецът взима за една нощ 100 кг овче сирене, което семейство Вълчовски създава за децата и внуците си

Вчера 39-годишната жена е арестувана в региона на планински ъгъл за отдих. Според първичната информация, по еднакъв метод – представяйки се като служителка или на ВиК, или на топлофикация, арестуваната е направила голям брой аналогични закононарушения. При претърсванията в населявана от нея хотелска част са открити голям брой движимости, обект на закононарушения, включително - часовници, златни украшения, банкови карти.

Кражбите от спрелите транспортни средства се повишават фрапантно

Работата по документиране на цялостната незаконна активност на арестуваната продължава. Предстои събраните материали по формираното досъдебно произвеждане да бъдат докладвани в Софийската региона прокуратура.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР