Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Русе вчера

...
Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Русе вчера
Коментари Харесай

Акция на Икономическа полиция в Русе: Спипаха кашони с менте дрехи и аксесоари

Служители на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при ОДМВР-Русе през вчерашния ден са направили инспекция по отношение на информация за търговия със артикули, носещи разнообразни търговски марки, без единодушието на притежателите на изключителното право върху тях. Това оповестиха от пресцентъра на ОДМВР-Русе.

В тази връзка е тестван офис на куриерска компания в Русе на бул. Липник, където пратка от такива продукти е изпратил 46-годишен мъж. Те са били ориентирани към клиенти от Европейския съюз. При дейностите на служителите на реда там са открити 18 кашона, в които е имало облекла, портмонета и колани, брандирани с известни търговски марки.

За въпросните продукти не е открито да има единодушие на притежателите на изключителното право върху комерсиалните марки за клас 25 по МКСУ /международна подредба на стоките и услугите/, за съответните марки. Те са били предадени от куриерската компания на служителите на реда.

Случаят е документиран и е стартирано следствие в хода на формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 172б, алинея 1 прочие 1 от Наказателен кодекс. 46-годишният мъж не за пръв път попада в полезрението на чиновниците на икономическа полиция. Преди към месец в Русе той е бил засечен при изпращане на такива артикули, за което тогава е било формирано досъдебно произвеждане.

В хода на провежданата акция през вчерашния ден чиновниците на икономическа полиция са открили още един сходен случай. При инспекция в офис на компания за куриерски услуги, намираща се в централната част на град Русе, са заловили две лица от с. Смирненски – мъж на 33 години и юноша на 16 година, в миг на приготовление за изпращане в други страни от Европейски Съюз огромно количество артикули, също обект на изключителното право на известни търговски марки.

За тези продукти и въпросните марки още веднъж не е открито съществуването на единодушие на правопритежателите. При последвало претършуване и изземване, в парцели на територията на община Ветово, стопанисвани и населявани от 33-годишния мъж, са открити още артикули с логото на известни търговски марки. Общото количество е към 200 кг – облекла, обувки и други. Случаят е докуметиран, като е стартирано следствие в хода на формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 172б, алинея 1 прочие 1 от Наказателен кодекс.

Работата по досъдебните производства продължава, под наблюдението на Русенска районна прокуратура. В случаите е засечено нерегламентираното прилагане на общо 18 търговски марки. Предстои уточняване на породените вреди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР