Служители на пристанищния терминал Варна-Запад обявиха стачна готовност. Около 150

...
Служители на пристанищния терминал Варна-Запад обявиха стачна готовност. Около 150
Коментари Харесай

Служители на пристанище „Варна-Запад” обявиха стачна готовност

Служители на пристанищния терминал „ Варна-Запад ” оповестиха протестна подготвеност . Около 150 души излязоха на митинг, настоявайки за по-добри условия на труд и по-високи хонорари. Те не се съгласиха с изнесените от управлението данни, че през последните две години заплатите им са били увеличени с 20 %.  



Сред настояванията е и финансова самостоятелност на двата терминала , защото на „ Варна-Запад ” се обработват три пъти повече товари от тези на „ Варна-Изток ”. Това е подкрепено от 700 чиновници от общо 840 , настояват от синдикалните организации на КНСБ и на докерите. 

В признатата по време на митинга декларация се показва също, че служащите са изложени на обгазявания от намиращите се наоколо химически фабрики в Девня , а управлението на врата не подхваща ограничения.  Изтъква се и неодобрение от неприятното положение на пътя Варна-Девня, който е част от републиканската мрежа. 
 


Според изпълнителния шеф на „ Пристанище Варна ” Петър Сеферов изкуствено се основава напрежение и се вършат опити едни служащи да се скарат с други . Той добави, че от началото на идната година следва нарастване на заплатите с 5 %, като тези въпроси към този момент са били разисквани на среща със синдикалните организации, извършена при започване на месеца.  -->

Има дезинформиране на чиновниците, зад което стоят външни ползи ”, уточни Сеферов и изрично се разгласи против концепцията за делене на терминалите.  

От управлението на врата оповестиха, че сега междинната заплата възлиза на 1288 лв., а на нормените служащи в терминала " Варна-Запад " тя е 1680 лв. . Към главното заплащане те получават и " обществен пакет " в размер на към 4 000 лв. годишно, включващ ваучери за храна, средства за медикаменти и спомагателни бонуси. За Коледните празници всички чиновниците ще получат награди по 1300 лв.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР