Служители на отдел „Киберпрестъпност в ГДБОП успешно пресякоха финансово мотивирана

...
Служители на отдел „Киберпрестъпност в ГДБОП успешно пресякоха финансово мотивирана
Коментари Харесай

ГДБОП пресече финансова кибератака към голяма корейска фирма

Служители на отдел „ Киберпрестъпност " в ГДБОП сполучливо пресякоха финансово стимулирана хакерска атака към огромна компания от Република Корея. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Установено е, че при хакерската атака финансови средства на жертвата в размер на 3 000 000.00 евро са били трансферирани към банкова сметка в България.

Сметката е била открита на юридическо лице, записано в страната със притежател и шеф - задграничен жител. В резултат на професионално извършените дейности парите са блокирани и сполучливо възобновени на потърпевшата корейска компания.

От отдел „ Киберпрестъпност " напомнят, че по-рано през 2018 година юридическо лице, записано в Съединени американски щати е било подведено посредством хакерска атака да преведе 1 500 000.00 щатски $ вместо по сметката на действителния си контрагент на три банкови сметки в България. От непозволените средства на жертвата са възобновени 600 000 щатски $, а за останалите е открито, че часове след приемането им по български сметки, са били трансферирани посредством онлайн банкиране за Хонг Конг.

Постигнатото по пресичането на хакерски атаки е резултат от постигнатото положително интернационално взаимоотношение на ГДБОП с непознати партньорски служби, както и с банковия бранш в страната.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР