Служители на НП“Пирин“ констатираха наличие на незаконна туристическа маркировка, което

...
Служители на НП“Пирин“ констатираха наличие на незаконна туристическа маркировка, което
Коментари Харесай

Незаконна маркировка се появи в парк “Пирин“

 m1  m2-300x200  m3  m4  m5  m6
Служители на Национален парк “Пирин “ установяваха съществуване на противозаконна туристическа маркировка, което е неприемливо, обявиха от управлението на парка.

Същата е нанесена по североизточния борд на връх „ Вихрен “ / „ Джамджиев борд “/, „ Стражите “, от връх„ Джангал “ към „ Попово езеро “ и към „ Тевно езеро “и на връх „ Пирин “.

Поставени са плътни и забележими от огромно разстояние оранжево- червени стрелки и точки.Освен, че е грозна тази маркировка е и рискова, тъй като е подвеждаща за елементарния екскурзиант.

Туристическата маркировка се прави по строго избрани определени направления и по правила, според Правилника за маркировката на туристическите пътища в Република България.

Тя има за цел да осведоми, улесни, подкрепи и обезопаси придвижването на туристите по време на походи.Осигурява досегаемост до съществуващите естествени дадености и охраняемите природно-защитени обекти с минимална интервенция в околната среда и запазването им от негативното влияние на човешката активност.

„ Няма да толерираме сходни противозаконни и неприемливи дейности, и при определяне на закононарушителите ще използван наредбите на Закона за предпазените територии и Закона за административните нарушавания и санкции ”, безапелационни са от управлението на Национален парк „ Пирин ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР