Служители на МВР, ЕСГРАОН, адвокат и частен съдебен изпълнител са

...
Служители на МВР, ЕСГРАОН, адвокат и частен съдебен изпълнител са
Коментари Харесай

Брутална банда за измами от държавни служители спипана докато менте младоженци теглят 600 бона от сметката на починала жена

Служители на Министерство на вътрешните работи, ЕСГРАОН, юрист и частен правосъден реализатор са взели участие в скица с имотни измами. Групата е работила на територията на София от 5 години. Това също стана ясно на брифинг, който беше даден по повод мащабната акция на прокуратурата и дирекция „ Вътрешна сигурност ” тази заран против подправяне на документи и имотни измами.

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева, изясни, че следствието почнало след сигнал, че престъпно проявено лице е сключило мним цивилен брак с умряла жена, която е имала няколко апетитни парцела в София. „ Така нареченият жених благодарение на чиновник от ЕСГРАОН е манипулирал системата, тъй че умрялата жена и за момента да е жива за държавните институции ”, изясни Милева.

Тя даде детайлности по какъв начин е работила групата.

„ Служителите на Министерство на вътрешните работи издирвали данни за самотни възрастни хора, без наследници. Когато имали наследници, чиновниците от ЕСГРАОН ги заличавали. Когато лицето почине, чиновник на ЕСГРАОН издавал неистинско уверение за подписан цивилен брак на член на проведената незаконна група. По този метод той ставал правоприемник на парцелите му. Установени са случаи, в които изтегляли и всички налични сметки на умрелите лица ”, изясни Милева.

До този миг са открити случаи на трансферирани парцели от 15 умряли лица.

Ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Петров изясни, че спецакцията е извършена сега, в който част от лица са се пробвали да изтеглят 600 000 лв. от сметката на умряла жена. Те са били с подправени документи, а едното от лицата е било дегизирано като умрялата жена. „ Насочили се и към един много атрактивен парцел, който се намира на бул. „ Витоша ”, изясни Димитров. Задържани са 8 лица за 24 часа, следва да им бъдат повдигнати обвинявания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР