Служители на Министерството на външните работи започват ефективни стачни действия

...
Служители на Министерството на външните работи започват ефективни стачни действия
Коментари Харесай

Дипломати с ефективна стачка от 1 декември, искат достойно заплащане и индексация на командировъчни

Служители на Министерството на външните работи стартират ефикасни протестни дейности от 1 декември. Това заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на информация от Професионалното обединяване на държавните чиновници от дипломатическата работа.

На 20 октомври чиновници на ведомството оповестиха алегорични протестни дейности с претенции за почтено възнаграждение, индексиране на командировъчните средства, прекратяване на практиката да се понижава главната заплата при тръгване в дълготрайна командировка.

" Поради неналичието на градивен, открит и ефикасен разговор с управлението на министерството по поставените протестни претенции, считано от 1 декември, стачните дейности минават в ефикасни за чиновниците от Централно ръководство ", разясняват от обединяването.

В известието се споделя още, че при продължаваща липса на резултат по стачните претенции ще бъде в допълнение проведен процесът по започване на ефикасни протестни дейности и в задграничните представителства на България. В интервала до декември ще се организира едночасова ефикасна предупредителна стачка в Централно ръководство на Външното министерство.

През предишния месец стачните дейности разяснява и заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев, който съобщи, че чиновниците на министерството насочат апел за почтено възнаграждение в системата.

В бюджета на ведомството за 2022 година са планувани 46.7 млн. лв. доходи и 156.4 млн. лв. разноски, като за личен състав разноските възлизат на 38.4 милиона лв..

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР