Служители на Гранична полиция задържаха общо осем каналджии на мигранти

...
Служители на Гранична полиция задържаха общо осем каналджии на мигранти
Коментари Харесай

Спецакция! Заловиха 8 каналджии на мигранти

Служители на „ Гранична полиция ” задържаха общо осем каналджии на мигранти на територията на Бургас и Елхово. Всички те са непознати жители, прецизират управляващите. Действията са част от Специализираната полицейска интервенция на българо-турската граница, която се организира със съдействието на организация Frontex, МО и други структури на Министерство на вътрешните работи.

В 18 часа във вторник в региона на бургаското село Момина черква граничен полицейски патрул стопира за инспекция микробус със сръбска регистрация, ръководен от сръбски жител. В него граничните служители на реда са открили 33 мъже, непознати граждани без документи за идентичност, които декларирали, че са от Афганистан. 

 

По-късно гранични служители на реда и чиновници на Военна полиция са задържали двама жители на Босна и Херцеговина и още един сърбин, съпричастни към случая. Около 21 часа гранични служители на реда от ГПУ-Малко Търново са задържали на пътя за Бургас жител на Беларус с позволение за непрекъснато престояване в България. В управлявания от него лек автомобил са открити 7 мъже, непознати жители без документи, по техни данни - от Сирия.

В същия ден граничен полицейски наряд от ГПУ-Царево стопира за инспекция лек автомобил с украинска регистрация, ръководен от украински жител. В колата служителите на реда разкрили 5 непознати жители без документи за идентичност. Шестимата са арестувани. А в местността „ Пода “ гранични служители на реда от ГПУ-Бургас са задържали още двама украинци, пренасящи 13 противозаконни имигранти.

Междувременно полицията в Бургас хвана поредна група с незаконни мигранти, транспортирани в бус. Той е спрян на паркинг в промишлената зона на морския град. Все още не е конкретизирана националността на арестуваните. 

Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР