Служители на ГДНП и ОДМВР-Пловдив разкриха схема за изработка и

...
Служители на ГДНП и ОДМВР-Пловдив разкриха схема за изработка и
Коментари Харесай

Полицията разби схема за изработване и разпространение на фалшиви документи

Служители на ГДНП и ОДМВР-Пловдив разкриха скица за направа и разпространяване на неистинен документи. В интервенцията са взели участие и чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи, дейностите са следени от Софийската районна прокуратура, оповестява пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.

Специализираната полицейска интервенция е осъществена на територията на София и Пловдив. Задържани са петимата участници в незаконната скица. Установено е, че единият от тях се е занимавал с производството на неистинските документи, други трима изпълнявали ролята на медиатори, измежду арестуваните е и техен клиент.

Действията по следствието са почнали в София. При обиските и претърсванията на адреси и коли са открити и конфискувани неистинен документи. Операцията траяла на територията на Пловдив. При процесуално-следствените дейности на частни адреси е открита и печатница за неистинен документи. Оттам са конфискувани огромна количество неистинен документи и подправена валута - персонални карти, шофьорски книжки, непознати паспорти, разрешителни за транспорт на рискови товари.

Намерени са и материали и техника за изработването им. Работата по изясняването на случая продължава под надзора на Софийската районна прокуратура, се показва в известието.

Отбелязва се, че схемата е разкрита с присъединяване на отдел "Криминална полиция ", "Икономическа полиция " и "Разследване " при Главната дирекция "Национална полиция ", "Икономическа полиция " при ОДМВР - Пловдив, и Столична дирекция на вътрешните работи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР