Служители на ФБР се оплакаха, че липсата на финансиране за

...
Служители на ФБР се оплакаха, че липсата на финансиране за
Коментари Харесай

Заради ината на Тръмп за стената с Мексико ФБР няма пари да плаща на информатори

Служители на ФБР се оплакаха, че неналичието на финансиране за американското държавно управление им пречи да заплащат на техните информатори и да правят интервенции под прикритие, написа БГНЕС
Разследванията страдат от неналичието на пари за пътешестване, с цел да разпитат очевидци или средства за възнаграждение на преводачи, споделят сътрудници по думите Том О`Конър, президент на Асоциацията на сътрудниците на ФБР (FBIAA).
" Всеки ден, с който неналичието на пари продължава, оперативните спънки, основани от затварянето, се утежняват и повреждат нашата битка с тероризма и контраразузнаването по целия свят ", сподели О`Конър, увеличавайки натиска върху Белия дом и Конгреса за преустановяване на сегашната обстановка.
Блокирането на работата на държавното управление стартира на 22 декември, откакто президентът Доналд Тръмп отхвърли препоръчаната от държавното управление финансова сметка, която не отговаряше на настояването му за 5,7 милиарда $ за създаване на стена на границата сред Съединени американски щати и Мексико. Оттогава Тръмп и демократите се придържат към позициите си, оставяйки незнайно докога 800 000 федерални чиновници и милиони служащи по контракти ще останат без възнаграждение.
Повечето от 13 000 специфични сътрудници на ФБР към момента би трябвало да работят, а О`Конър сподели, че новият отчет на FBIAA демонстрира, че образованието, следствията и набирането на хора изпитват съществени проблеми. Няколко сътрудници споделиха, че ресурсите, които понижават интервенциите, вършат невероятно да се заплаща на информаторите.
" Поради невъзможността да плащаме на конфиденциални човешки източници рискуваме ЗАВИНАГИ да загубим и информацията, която те дават. Не е ключ за осветяване, който можем да включим и изключим ", споделя неидентифициран сътрудник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР