Служител от пресцентъра на Министерството на отбраната е сред хората,

...
Служител от пресцентъра на Министерството на отбраната е сред хората,
Коментари Харесай

Чиновник от военното министерство замесен в истерията с отнемането на деца

Служител от пресцентъра на Министерството на защитата е измежду хората, разпространявали подправени вести по какъв начин ще бъдат отнемани деца от родителите им. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев  на брифинг в Министерски съвет във връзка суматохата в Сливен и Ямбол, при която родители опразниха три учебни заведения от боязън, че ще им бъдат отнети децата.

" Разговарях с сътрудника Каракачанов, той даде обещание да ревизира и да вземе ограничения. Доколкото знам, това не е единственият чиновник на държавна работа, който има съпричастност, което е неприемливо , акцентира Дончев. ", съобщи Дончев.

" Ако някой се е заигравал с тематиката, ще бъдат взети ограничения ", ангажира се и Каракачанов.

В организирането на нервността са взели участие както външни фактори, по този начин и български политици, служители и евангелски пастори, съобщи още Дончев. " Т ова е кампания, която продължава с месеци ", съобщи още вицепремиерът. -->

" Благодаря на всички институции, които реагираха бързо. Предвид създалата се обстановка, беше сторено всичко, с цел да се възстановява. Занятието, което практикувам, ме е предиздвикало да не съм толкоз сензитивен – слушал съм всевъзможни нелепости. Не знам обаче по какъв начин може образовани хора да ме питат " Ще ми лишават ли детето, в случай че нямам кола " или " Ще ми лишават ли детето, в случай че пуша " , сподели вицепремиерът Дончев.

" Това има всички белези на всеобща нервност . Това не се случва от единствено себе си, това е добре проведено. И не, не сме го проспали, следим го от няколко месеца, в това число и със службите. Това е доста добре режисирано мероприятие, проведено в обществените мрежи.  И различен път са опитвали – като да вземем за пример със клюки, че се пускат токсини от самолети, само че този път е сполучливо, тъй като българинът е доста сензитивен за децата си – " Торбалан идва през нощта и взема децата " . Защо да ги вземаме, какво да ги вършим? Трябва да успокоим хората, в тази ситуация става дума за ирационални страсти, съобщи Дончев.

" Всякакви нелепости съм виждал, само че това мина всички граници. Това има за цел да държи хората в съмнения, суматоха и боязън, а това към този момент не е политически въпрос ", разяснява вицепремиерът, като прикани медиите да оказват помощ истината по случая да излезе нескрито.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР