Служител на завод Арсенал изнасял части за оръжия, а криминално

...
Служител на завод Арсенал изнасял части за оръжия, а криминално
Коментари Харесай

Служител на завод Арсенал изнасял части за оръжия за търговия на черно

Служител на цех " Арсенал " изнасял елементи за оръжия, а престъпно проявени сглобявали от тях автомати за черния пазар. Именно против тази група е била огромната акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура, извършена в неделя в Казанлъшко, оповестиха от държавното обвиняване. При интервенцията са арестувани общо 7 души. Във вторник съдът би трябвало да реши дали те да останат за непрекъснато в ареста.Това сподели изпълняващият функционалностите началник на Специализираната прокуратура Димитър Петров по време на брифинг по отношение на интервенцията в Казанлъшко, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Петров разясни, че акцията е била за обезвреждане на проведена незаконна група, за която са имали информация, че работи от август 2018 година. „ Става дума за разнообразни типове оръжия, в съответния случай са арестувани седем броя автомати „ Калашников ", револвер " Макаров ", картечен револвер, пет броя карабини, оловни пушки, голям брой муниции. Има и голям брой елементи за автомати ", сподели още Петров и добави, че при обиските на адресите е открита мечка и разсади на марихуана.
Сред арестуваните 6 лица е и чиновник на завода " Арсенал ", който е съдействал за набиране на оръжията и елементи за тях.
Това е втората акция в завода за по-малко от половин година. Предишният път персонално министър председателят Бойко Борисов инспектира хванатите елементи за оръжия. Тогава бяха изнасяни заглушители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР