Служител на сектор БОП-Благоевград осъди прокуратурата на 20 хил. лв.

...
Служител на сектор БОП-Благоевград осъди прокуратурата на 20 хил. лв.
Коментари Харесай

Служител на БОП в Благоевград осъди Прокуратурата заради сводника Марто Дебелия

Служител на бранш БОП-Благоевград осъди прокуратурата на 20 хиляди лева обезщетение за нанесени морални вреди от нелегално повдигнато обвиняване.

Петър Кънев е подал искова молба до Окръжния съд в Благоевград за 150 хиляди лева, само че магистратите постановиха той да получи 20 хиляди На втора инстанция Софийският апелативен съд удостовери размера на компенсацията, като решението може да се апелира пред Върховен касационен съд, съобщи Flagman.bg.

През 2016 година антимафиотът Кънев бе задържан дружно с сътрудника си служителя на реда Стефан Филипов и сводника Мартин Филипов-Дебелияпри акция против проституцията в града.

На Кънев бе повдигнато обвиняване, че в качеството си на полицейски орган – „ шпионин “ IV степен в бранш БОП е спомогнал на Мартин Филипов да избегне и да бъде осуетено по отношение на него наказателно гонене за сводничество и да остане ненаказан, като убедил жена да отдръпна тъжба, подадена от нея в полицията против Филипов.

Служителят на БОП прекара над 20 дни в ареста и бе освободен под парична гаранция, уволнен бе и от работа. По делото бе дефинитивно оневинен с влезнала в действие присъда на 14 декември 2019 година

В желае си против прокуратурата твърди, че карцерът, повдигането на обвиняването и последвалото правосъдно дело се отразили неподходящо, както на неговия живот, по този начин и на брачната половинка, децата му и неговите близки. Изпитвал стрес и терзание, безпокоял се, че може да бъде наказан за закононарушение, което не е направил. Принуден бил да потвърждава своята непорочност, че обвиняването, за което е предаден на съд, е безпочвено и не почива на никакви доказателства. Поставен бил в неспособност да работи и обезпечава средства за прехрана на фамилията си, което разчитало само на приходите на брачната половинка му. Направена била проверка от Национална агенция за приходите на него и жена му.

Съдът одобри, че фактически престоят в ареста и воденото наказателно произвеждане са нанесли неимуществени вреди на антимафиота и дефинира сумата от 20 хиляди лева като задоволително обезщетение за претърпените морални вреди.

П. Кънев в съда

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР