Двоен триумф за ВМРО-ДПМНЕ на изборите две в едно в

...
Двоен триумф за ВМРО-ДПМНЕ на изборите две в едно в
Коментари Харесай

За първи път жена президент и двоен триумф за ВМРО-ДПМНЕ в Северна Македония

Двоен успех за ВМРО-ДПМНЕ на изборите две в едно в Република Северна Македония. Гордана Силяновска-Давкова ще бъде първата жена президент на страната. Тя получава над 300 хиляди гласа повече от досегашния държавен глава Стево Пендаровски. Освен това ВМРО-ДПМНЕ ще разполага с най-вече депутати - 58, в новия парламент на страната. Втора е обединението, водена от партията на етническите албанци ДСИ. Трета остава обединението отпред с до момента управлявалата партия СДСМ, съобщи Българска национална телевизия.

От Скопие предават специфичните ни пратеници Тоня Димитрова и Владимир Богдански.

За първи път от 7 години следизборен протест на ВМРО-ДПМНЕ на централния площад в Скопие. Лидерът на партията Християн Мицкоски се носи на вълната на политическия успех.

Пред своите последователи в Скопие Мицкоски разгласи, че няма да губи време и ще усетят разликата още в първите 100 дни след вота.

Историческо е провалянето за досегашните ръководещи. Лидерът и някогашен министър председател димитър Ковачевски даде обещание да свика Конгрес на партията.Тежко беше и провалянето на сегашния президент Стево Пендаровски, който честити успеха на Гордана Силяновска-Давкова още в първите часове сле края на изборния ден. Над 35% е разликата сред двамата. Гордана Силяновска-Давкова ще встъпи в служба на 12 май, когато ще постави клетва в Народното събрание.

В албанския политически лагер - Демократичният съюз за интеграция на Али Ахмети е втора мощ в бъдещия парламент, само че успеха е горчива. На площа Скендербег в Скопие честваха последователите на албанската съпротива " Влен " или " Заслужава си ".

Именно албанската съпротива е мечтан съдружен сътрудник от ВМРО-ДПМНЕ, само че и тя ще сложи искане за смяна в Конституцията, включване на българите, което да отвори пътя към договаряния за участие в Европейския съюз.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР