Служител на испанската жандармерия, публикувал в Туитър фалшив видеоклип, в

...
Служител на испанската жандармерия, публикувал в Туитър фалшив видеоклип, в
Коментари Харесай

Испански полицай получи 15 месеца затвор за публикуване на фалшиви новини в Туитър

Служител на испанската жандармерия, разгласил в Туитър подправен видеоклип, в който упреква мигрант в обезчестяване, беше наказан на 15 месеца затвор при едно от първите в Испания каузи за разпространяване на подправена информация, заяви Франс прес.

Обвиняемият и прокуратурата реализираха съглашение малко преди началото на процеса в Барселона, където се гледаше делото. Първоначално обвиняването искаше присъда от две години затвор, само че одобри присъда от 15 месеца затвор и санкция в размер на 1620 евро. 

Тъй като присъдата е по-малка от две години и е първата, налагана на лицето, тя евентуално ще бъде поправена, с цел да се избегне изпращането му в пандиза.

Веднага след оповестяването на присъдата през вчерашния ден Испанската жандармерия (Гражданската гвардия) стартира дисциплинарно произвеждане против обвинения, оповестяват източници на Франс прес.

Според прокуратурата обвиненият към този момент е разгласил няколко расистки и ксенофобски послания. През 2019 година той разгласил в Туитър видеоклип, в който се вижда по какъв начин мъж атакува жена, като я удря и рита, до момента в който тя изпада в безсъзнание. Към това той добавил текст на испански език: " Тук имате непридружен малолетен марокански мигрант от Канет де Мар ", град в Каталуния, също като " тези, на които ще се дават пари, до момента в който навършат 23 години ".

Авторът на обявата е декларирал също, че нападателят е изнасилил жертвата и че медиите не са съобщили тази информация.

Видеоклипът, гледан 21 900 пъти, обаче не демонстрира нахлуване, осъществено в каталунския град, а в Китай.

С разпространяването на упоменатия текст и шокиращия видеоклип обвиненият е желал, очевидно без да зачита истината, да убеди всички евентуални консуматори на обществената мрежа във връзка сред наличието на видеоклипа и хипотетичното обезчестяване, счита прокуратурата.

" Всичко това е направено за да се очернят непридружените малолетни от други страни ", прибавя обвиняването.

След публикуването акаунтът в Туитър, в който подсъдимият е качил видеото, е бил закрит.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР