Служилият като МВР министър Иван Демерджиев е сред свидетелите, допуснати

...
Служилият като МВР министър Иван Демерджиев е сред свидетелите, допуснати
Коментари Харесай

От 2-те страни на монетата: Демерджиев свидетелства срещу Рашков, докато го съдят за ощетяване на МВР

Служилият като Министерство на вътрешните работи министър Иван Демерджиев е измежду очевидците, позволени по делото, което ГЕРБ водят против Бойко Рашков, оповестява „ Сега “.
Рашков, който сега е народен представител от „ Продължаваме промяната-Демократична България “, има две цивилен каузи в Софийския градски съд поради изявления, които е направил като вътрешен министър по адрес на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и партията му. Рашков е съден както от ГЕРБ, по този начин и от Борисов.
ГЕРБ го съдят за 100 000 лева поради изказванията му като министър за парите от автомагистрала „ Хемус “ – че „ сред 30 и 40% от парите, превеждани предплатено на представяли се за строители на Автомагистрала „ Хемус “, са се насочвали към ГЕРБ “.
През април 2022 година Демерджиев отхвърли да е заместник-министър на Министерство на вътрешните работи, до момента в който Рашков беше отпред на министерството.
Освен Демерджиев, като очевидци по това дело са позволени и някогашният началник на „ Автомагистрали “ ЕАД Стоян Беличев, някогашният районен министър, а в този момент народен представител от ГЕРБ Николай Нанков и някогашният ръководител на Сметната палата Цветан Цветков.
Нанков и Беличев са поискани от ГЕРБ. Демерджиев ще е очевидец от страна на Рашков. По негово искане са и очевидците Демерджиев и Цветков, а също и някогашните районни министри Виолета Комитова и Иван Шишков.
Следващото съвещание по това дело е планувано за 17 май.
Междувременно „ 24 часа “ заяви, като се базира на свои източници в прокуратурата, че е стартирано досъдебно произвеждане за ощетяване на Министерство на вътрешните работи с 81,5 млн. лв., по което се проверява Иван Демерджиев.
Става въпрос за социална поръчка, която се ревизира. Тя е била подписана два дни преди Демерджиев да напусне поста.
Министерство на вътрешните работи към този момент имало контракт с компанията. Той бил за производството на новите персонални карти, в които има специфичен чип. Демерджиев обаче направил спомагателна социална поръчка, която оскъпила процедурата с 81,5 млн. лв.. Заради плана за новите персонални карти, до момента в който бе на поста, Демерджиев смени своята заместничка Моника Блийчър.
Бившият Министерство на вътрешните работи министър не е упрекнат.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР