Служебното правителство продължи с персоналните промени и във вторник. Регионалният

...
Коментари Харесай

Вечерни новини: Кандидат-депутатите са почти същите; ДАНС проверяват секретни данни в прокуратурата

Служебното държавно управление продължи с персоналните промени и във вторник. Регионалният министър Виолета Комитова на скандалното държавно сдружение " Автомагистрали ". Директорът на Главна дирекция " Национална полиция " основен комисар Николай Хаджиев е освободен от поста си, а на негово място вътрешният министър Бойко Рашков е назначил Станимир Станев. Вече е определен новият началник на " Военното разузнаване " и е получил утвърждението на институциите, само че се чака назначението му да се забави малко, защото сега минава през образование.

В следващ епизод от грозния скандал с противозаконни трансплантации в Правителствена болница нейният дълготраен шеф Любомир Спасов е спрял рокадата, като е обжалвал решението на здравния министър Кацаров.

Важно за опазването на здравето е известието, че Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати утвърди първото от 18 години лекарство против заболяването на Алцхаймер, което е създадено от компанията Biogen. НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯ ДАНС не са нахлували в Министерство на вътрешните работи, само че ревизират секретни данни в спецпрокуратурата

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков опроверга през днешния ден изявленията, че сътрудници на ДАНС са провели профилирана акция в ГДБОП и полицията, с цел да изземат класифицирана документи. По информация на Българска национална телевизия от по-ранен час оперативни служащи на контраразузнавателната работа изненадващо са нахлули в Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " и Главна дирекция " Национална полиция ", както и в профилираната прокуратура. " На мен не ми е известно да има някакви дейности от ДАНС в националната полиция, безусловно се връщам преди един час оттова, където показах новия шеф.

И там всичко беше умерено и никакви интервенции не видях да се правят ", разгласи Бойко Рашков пред " Свободна Европа ". След това вътрешният министър е приел ръководителя на ГДБОП, който не е докладвал да има нещо сходно и в антимафиотската спецслужба. По информация на Рашков чиновници на ДАНС има в профилираната прокуратура, които реализират инспекция на материали, които съдържат класифицирана информация, което обаче е било " рутинна активност на организацията ". Той показа и собствен предходен опит като началник на Бюрото за надзор над специфичните разследващи средства, където контраразузнавателната работа неведнъж е правила сходни инспекции. От прокуратурата досега към момента няма коментар по тематиката. ИЗБОРИ 2021 Големите партии леко разместват претендентите си за депутати

В последния ден за регистрации на листите за присъединяване в изборите на 11 юли предстоящо се видя, че едри промени в номинациите няма. При " Демократична България ", като тримата водачи още веднъж водят в трите столични региона. В листите на ГЕРБ също няма огромни промени макар поръчката за съществено подмладяване и възобновяване. Досегашните водачи са на местата си, а единствено двама някогашни министри са отпаднали от тях. Почти без промени са и листите на Има Такъв Народ, като забавно допълнение е някогашният зам.-министър на външните работи при Сакскобургготски Милен Керемидчиев.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР