Служебното правителство одобри със свое решение днес създаването на Многопрофилна

...
Служебното правителство одобри със свое решение днес създаването на Многопрофилна
Коментари Харесай

Кабинетът Донев 2 отобри изграждането на детска болница в Бургас

Служебното държавно управление утвърди със свое решение през днешния ден основаването на " Многопрофилна болница за интензивно лекуване на детски заболявания " Св. Анастасия " в Бургас. Детската болница се основава с с решение кабинета в сходство с измененията в Закона за лечебните заведения, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Тригодишният бизнес проект за развиването на болница " Св. Анастасия " планува тя да разполага със 133 болнични кревати.

Въз основа на подадени от Регионалната здравна ревизия и Националния център по публично здраве и разбори данни изпълнителна организация " Медицински контрол " е изготвила сложна оценка, съгласно която планът на община Бургас за откриване на лечебно заведение за болнична помощ за деца дава отговор на потребностите и ще обезпечи високоспециализирано и сложно лекуване на пациентите, като ще способства и за навременността и качеството на предоставяната педиатрична помощ в региона и в целия Югоизточен регион.

Разкриването на профилирано лечебно заведение за болнична помощ за деца е в сходство и с анализите и рекомендациите в Националната здравна карта на дълготрайните потребности от здравни услуги призната с Решение № 1073 от 29.12.2022г. на Министерския съвет.

В рамките на процедурата по Закона за лечебните заведения е получено и мнение от Националната здравноосигурителна каса, съгласно което новите действия " ще бъдат планувани във финансовите проекти на НЗОК за интервала от 2027 година " .
 Детската болница в София получава неонатална кола за спешна помощ
Детската болница в София получава неонатална кола за спешна помощ

Тя е подаяние от акцията " Капачки за бъдеще "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР