Служебното правителство одобри проект на допълнително споразумение между Министерството на

...
Служебното правителство одобри проект на допълнително споразумение между Министерството на
Коментари Харесай

Одобриха допълнително споразумение между военните министерства на България и Украйна

Служебното държавно управление утвърди план на в допълнение съглашение сред Министерството на защитата на България и Министерството на защитата на Украйна, обвързвано с доставянето от нашата страна на въоръжение, техника и муниции. Това оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Изменението в обвързвано с отпадане на параграф от съглашението, подписано на 5 декември т.г., в който се предвиждаше опция описът с предоставяните движимости да бъде променян с решение на Министерски съвет по искане на украинската страна, единствено в случай че българската страна има такава опция и за нея това е оправдано, предава

С плана на спомагателното съглашение се регистрират съображенията, изразени в процеса на разискване на законопроекта за ратификация на съглашението от 5 декември в Народното събрание, свързани с целесъобразността от даване на опция Министерският съвет да взема решения по отношение на смяна на листата на даването на въоръжение, техника и муниции.

Предоставянето на следваща помощ на украинската страна ще се прави с спомагателни съглашения, които също ще подлежат на ратификация от българския парламент. Така крайното решение ще е на законодателния орган. 

Предложената смяна е съгласувана с украинската страна, която е изразила единодушие, осведомят от пресслужбата на държавното управление.

Количеството и типа на предоставяната военнотехническа помощ е засекретена информация. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР