Служебното правителство не е разплащало и няма да разплаща ремонти,

...
Служебното правителство не е разплащало и няма да разплаща ремонти,
Коментари Харесай

Шишков: Служебното правителство не е разплащало и няма да разплаща ремонти - незаконно строителство

„ Служебното държавно управление не е разплащало и няма да разплаща поправки, за които е установено, че са съществени и съставляват нелегално строителство. Това, което е разплатено до в този момент е за настоящ ремонт и поддръжка, за които няма и няма да има актове за нелегално строителство. “

 

Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков в изявление за предаването „ Твоят ден “ на телевизия Нова нюз. Той изясни, че eдинствено предходният постоянен кабинет е разплатил 50% от дължимите средства на строителите за сектори, за които е открито нелегално строителство.

 

Гласуваните от Министерския съвет пари са за погасяване на остарели отговорности на Агенция „ Пътна инфраструктура “ от 2021-ва година, като тези действия са настоящ ремонт и поддръжка с минимални детайли на съществени поправки.

 

Основният проблем при откритите противозаконни градежи е, че това строителство никой не го е надзиравал и е осъществявано без нужния надзор, стана ясно от думите на министъра, а по този метод няма никакви гаранции за качеството на градежа.

 

Шишков беше безапелационен, че е изработен прецизен разбор кои обекти са нелегално строителство и едвам по-късно е почнало разплащане за осъществените действия.

 

Министърът още веднъж посочи, че мащабът на установеното нелегално строителство е в границите на възлагания за към 1 милиарда лева В това число влизат съществени поправки, възлагани като настоящи, възлагания за четвърти и пети сектори на автомагистрала „ Хемус “ плюс язовири, строени без строителни бумаги.

 

„ Ако актовете за нелегално строителство по всички пътни сектори в страната влязат в действие, това би означавало, че би трябвало да създадем възбрана за прилагане на огромна част от пътищата, а това няма по какъв начин да стане “, беше безапелационен Шишков.

 

Той осведоми още, че за откритите противозаконни градежи към този момент е подал сигнал и е предал документите на Министерство на вътрешните работи.

 

„ Фактите са такива, каквито са. Но в случай че желаеме да променим един явен проблем и желаеме страната да тръгне по нов ред, би трябвало да признаем обстоятелствата и на тази база да променим нещата “, изясни министърът и добави, че всичко друго е политическо говорене и опит хората да бъдат комплицирани и да не схванат, какво се е случило.

 

Добрата вест е, че до няколко месеца ще завърши строителството на сектора Драгоман – Калотина на автомагистрала „ Европа “, сподели още районният министър. Между София и Сливница обаче има огромно закъснение с процедурата за одобрение на обстоен организационен проект.

 

„ Ние одобрихме подробния организационен проект, сега сме в процедура за отчуждаване, което се надявам да завърши в границите на няколко месеца. Но това закъснение от 7 месеца няма кой да върне “, сподели министърът.

 

Той осведоми още, че към този момент са въведени в употреба 16,3 км от автомагистрала „ Хемус “ - до Белокопитово. Решени са и досегашните процедурни проблеми с деветия сектор на аутабона. „ В рамките на идващите десетина дни ще бъде утвърден подробният организационен проект и за този сектор, в посока Варна, като по този метод ще има вероятност да се продължи строителството след няколко месеца “, изрази очакване министър Шишков.

 

„ За всяко нещо имам документи и всичко мога да потвърдя с фактология “, заключи министърът.  

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР