Служебното правителство на Гълъб Донев предложи на Народното събрание ново

...
Служебното правителство на Гълъб Донев предложи на Народното събрание ново
Коментари Харесай

Служебното правителство внесе искането си за второ удължаване на Бюджет 2022

Служебното държавно управление на Гълъб Донев предложи на Народното събрание ново удължение на действието на бюджета за 2022 година. това оповестиха публично от държавния пресцентър.  Сегашното изтича на 10 юни.
Прочетете още
Ако дотогава не са признати Законът за държавния бюджет на Република България за 2023 година, Законът за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2023 година и Законът за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2023 година, ще бъде належащо да се продължи действието на така наречен удължителен закон. 

Предложеният законопроект ще обезпечи непоклатимост и опция за финансиране на системите и реализиране на техните държавни и публични функционалности до приемане на Закон за държавния бюджет на Република България за 2023 година, показват още от пресцентъра. 

По този метод се обезпечава опция за осъществяването на разноски и даването на прехвърляния на първостепенните разпоредители с бюджет, при изискванията на неприети бюджетни закони за 2023 година и при отчитане на влезнали в действие актове на Народното събрание, на Министерския съвет и други нормативни административни актове, които плануват спомагателни или понижени бюджетни средства.

Промените подсигуряват възнаграждение на действия, свързани с помощи и компенсации, други разноски, свързани със сигурността, живота и здравето на хората. Осигурява се опция да се дофинансират вложенията, включени в Националния проект за възобновяване и резистентност вследствие на инфлационните процеси, които доведоха до увеличение на прогнозните стойности на осъществяването, оценени при утвърждението на Плана на цени преди и до 2021 година. Осигуряването на спомагателен народен запас, нужен за осъществяването на финансовите вложения, ще подкрепи осъществяването на дейностите - стадии и цели от настояванията за заплащане, които следва да се заявят към Европейска комисия до 2026 година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР