Служебното правителство действа много енергично, някои от министрите - много

...
Служебното правителство действа много енергично, някои от министрите - много
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Служебното правителство действа енергично, но има своята слабост - министърът на вътрешните работи

Служебното държавно управление работи доста пламенно, някои от министрите - доста успешно, само че имат своята уязвимост - министърът на вътрешните работи. Той е лъжицата катран в другояче търпимата чорба, сподели социологът по Българска национална телевизия.
" Други министри вършат доста положително усещане - млади, образовани и възпитани. В моите очи вътрешният министър се държи несъответстващо. Първо се заплита от скандал в скандал, второ това по формулировка е безмълвна фигура, той би трябвало да приказва умерено, ясно и най-много с обстоятелства. А той заема половината от шоуто на държавното управление. Току каже нещо, което след това би трябвало да се взема обратно, да се вършат ангажименти ", добави Райчев.
 Социолог: В идващия парламент ще има два незаобиколими фактора - Движение за права и свободи и Слави Трифонов Социолог: В идващия парламент ще има два незаобиколими фактора - Движение за права и свободи и Слави Трифонов
„ Сигурно е, че не знаем какво ще стане на изборите. Не знаем електоратът на коя политическа група ще се въздържи от гласуване&ldq...
" Cлaбoтo звeнo в cлужeбния кaбинeт e Бoйкo Рaшкoв. Eдин миниcтър нa вътрeшнитe рaбoти трябвa дa e пo-мълчaлив и cдържaн, a нe дa гoвoри тoлкoвa мнoгo, a кoгaтo гoвoри, трябвa дa гoвoри c фaкти. Нe мoжe вътрeшeн миниcтър дa излизa ѝ дa кaзвa, чe eдвa ли нe някогашният прeмиeр Бoйкo Бoриcoв бил чoвeкoядeц. Тoвa нe e ceриoзнo. Африканска работа. Безобразие. Не може по този начин. Много приказки и няма резултат ", аргументира се Райчев.
" Излезе обичайна тематика - подслушванията. Могат бомбастично да хвърлят - и съм сигурен че са прави - има подслушване на опозицията; само че подслушване - и освен подслушване, и фотоси имаше за министър председател. Живеем в отвратителна конюнктура, в която министър председател може да бъде сниман в спалнята си и това да излезе по всички малките екрани, подслушван преди този момент... Да не приказваме за опозицията, щом с министър председател е по този начин. Последният метод да прекратим това е с бомбастични изказвания ", счита Андрей Райчев.
" Какво е това - ти си началник на ДАНС и бягаш в някакви дълготрайни отпуски, това е неуместно. Службите за сигурност плачат за промяна, за доста сериозен парламентарен надзор. Парламентът би трябвало да направи сериозна комисия. Трябва да се приключи репресивната атмосфера. Тук има и неприятна злопаметност. Ние не желаеме да отмъщаваме, не желаеме да създадем на ГЕРБ това, което те укоряват ГЕРБ че прави, те ще вършат същото ли? ", попита Райчев. Според него в този момент ГЕРБ също преувеличават, приказват прекомерно доста, само че част от реакцията им е разбираема. " Ако протестърите си фантазират, че с тази патаклама ще срутят ГЕРБ, бъркат ", заключи социологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР