Служебният премиерът Гълъб Донев заяви, че се надява утре предлаганият

...
Служебният премиерът Гълъб Донев заяви, че се надява утре предлаганият
Коментари Харесай

Гълъб Донев се надява се кабинетът Габровски да бъде избран и час по-скоро да има правителство

Служебният министър председателят Гълъб Донев съобщи, че се надява на следващия ден предлаганият от проф. Никола Габровски проектокабинет да бъде определен от 48-ото Народно заседание.

" От повече от два месеца показвам откровеното си предпочитание и вяра за това България да има постоянно държавно управление. Надявам се това, което като проектосъстав на кабинета предложи проф. Габровски, а това са едни хора, които са подбрани като експерти в своята сфера, да бъдат определени и час по-скоро България да има постоянно държавно управление, което да я преведе през рецесиите, които я съпътстват във вътрешен и интернационален проект ", сподели той.

Министър-председателят разяснява и предлаганото от " Булгаргаз " нарастване на цената на газа с 40% от януари. Според него държавното управление няма какво да направи в този случай, защото цената се образува по отношение на комерсиалните закони.

По думите на Донев, и с 40% нарастване, цената ще остане в рамките на това, което бизнеса е определил като търпимо.

" Цената на газа не е прерогатив на нито едно държавно управление, а зависи от комерсиалните закони, които работят и зависи и от интернационалния пазар и всички параметри, които я образуват. Правителството не би могло да се намесва, само че направихме по този начин, че да има открити, транспарантни и предвидими процедури и виждате, че цената падна под историческите 160 лева на 140 лева Това покачване, което е сега е съобразено с комерсиалната обстановка ", сподели Донев.

Той разяснява и митингите на чиновниците на Министерство на външните работи като изрази вяра на следващия ден огромна част от настояванията им да бъдат задоволени.

" Това не е работа на служебно държавно управление. Проблемът е, че години обратно държавните управления са неглижирали казусът с приходите освен с централната администрация, само че и в локалната ", сподели той.

Министър-председателят взе участие в откриването на шестото издание на интернационалния конгрес " Битката за гениите ".

Във фокуса на полемиките са бъдат настоящи тематики, свързани с бъдещето на пазара на труда. Сред представителите на форума са имена от сферата на мениджмънта, човешките запаси, връзките с обществеността и връзките.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР