Служебният премиер Стефан Янев смята да освободи шефовете на специалните

...
Служебният премиер Стефан Янев смята да освободи шефовете на специалните
Коментари Харесай

Премиерът сменя шефовете на ДАНС и разузнаването


Служебният министър председател Стефан Янев счита да освободи шефовете на специфичните служби. Най-вероятно това ще се случи още през днешния ден или на следващия ден, заяви вътрешният министър Бойко Рашков. Още преди ден той разкри, че спецслужбите са без началници най-малко до септември, тъй като всички са излезли в неплатен отпуск малко преди служебният кабинет да встъпи в служба.

Отпуските им ще бъдат прекъснати незабавно, сподели Рашков, представен от БНР. По думите му страната няма по какъв начин да работи с тези хора.

" ДАНС, която аз дълго време назовах организацията за държавна сигурност, извършваше закононарушения по отношение на потреблението и използването на специфични разследващи средства. Тези закононарушения бяха толерирани от основния прокурор. Как ще желая, на какво съображение да работя с такива хора “, прочувствено съобщи Рашков.

Онези, които би трябвало да противодействат на престъпността, правят закононарушения и това са потвърдени обстоятелства. Те останаха ненаказани с помощта на основния прокурор, който в този момент са го скрили с КПКОНПИ, а другият продължава тази политика, сподели още вътрешният министър.

Той разяснява излезлите в отпуск чиновници на службите, които по всяка възможност ще бъдат освободени: „ Ръководители от висок сан на служби, които по Конституция са призвани да обезпечават националната сигурност, сменя се държавно управление, на което би трябвало да служат, и тях ги няма “.

“Излязоха в отпуск по време на беритба - когато би трябвало да приготвяме избори и да дадем убеденост на жителите, че няма да има измами. И тук видях спекулации - не всички са в неплатен отпуск, някои се явиха, когато бяха поканени. Могат да бъдат върнати на работа и да бъдат освободени. Смятам, че това би трябвало да стане. Не може ръководителите на службите да са в неопределеност. Днес или на следващия ден ще са поканени още веднъж и ще забележим по какъв начин ще се работи, в случай че не се явят ", уточни Рашков и акцентира, че не би могъл да работи с тях.

От информация през вчерашния ден стана известно, че в дълъг отпуск до септември са ръководителите на Държавна организация " Национална сигурност " и Държавна организация " Разузнаване ".

В заплатен и къс отпуск и е ръководителят на Държавната организация " Технически интервенции " Цветан Китов. Единствено той се е отзовал на поканата в Министерския съвет, сподели Рашков.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР