Служебният премиер Стефан Янев отчете като грешка това, че новите

...
Служебният премиер Стефан Янев отчете като грешка това, че новите
Коментари Харесай

Стефан Янев отчете като грешка въвеждането на зеления сертификат в послединя момент


Служебният министър председател Стефан Янев регистрира като неточност това, че новите противоепидемични условия, включващи условие на зелен Covid документ за посещаване на редица публични места, са били оповестени в последния миг. Той обаче прикани обществото за самообладание, схващане и взаимност, написа БНР.

„ Истината обаче е, че българската здравна система е на границата на своя потенциал да се оправя със обстановката и да обезпечи ефикасна грижа за нашите сънародници, които са в тежко положение и се нуждаят от болнично лекуване.

Направихме нужното да отложим използването на по-строги ограничения до последния вероятен миг. От позицията, която заемам - съхраняването на човешкия живот, на жизнеността на нацията за мен е главен приоритет и аз съм податлив да понеса цялата политическа отговорност в това отношение “, съобщи служебният министър председател.

Той регистрира като неточност, че обществото не е било квалифицирано по рано за въвеждането на ограниченията макар създадените от Министерството на здравеопазването проекти за реакция:

" Грешката ни е в това, че без значение от тези правила, ние чакахме до последния миг, с цел да ги обявим. Разбирам неудобството на разнообразни хора от всякакво естество както във връзка с техните трудови задължения в всекидневието, по този начин и във връзка с обстоятелството, че родителите на децата, които безусловно от през днешния ден няма да бъдат на учебните скамейки, са предизвестени в последния миг, само че отново споделям - опитвахме се от самото начало да преценяме обстановката и допустимо в най-късен стадий да вземем тези ограничения ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР