Служебният премиер Гълъб Донев призова политическите партии да намерят допирни

...
Служебният премиер Гълъб Донев призова политическите партии да намерят допирни
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Ако до края на април няма редовен кабинет - внасяме бюджета за 2023-а

Служебният министър председател Гълъб Донев прикани политическите партии да намерят допирни точки, с цел да може парламент да работи дейно и да излъчи постоянно държавно управление:

" Не мога да предсказвам какво може да се случи след Великден! Всичко е в ръцете на българските политически партии, които бяха излъчени и определени от българските гласоподаватели и сега са в 49-ия парламент. В тях е отговорността за това да работят и да покажат на българските жители, че те носят своята отговорност и мислят за техните проблеми ".

Премиерът удостовери, че в случай че до края на месеца не бъде формирано постоянно държавно управление, служебното би внесло бюджета за 2023 година Кабинетът е внесъл в Народното събрание всички законодателни оферти за промени, свързани с уговорките на България по Плана за възобновяване и резистентност:

" За всеки един от интернационалните сътрудници е притеснително това, че България влиза в политическа рецесия, от която се търси излаз. Не ги тормози това, че сега България се ръководи от служебно държавно управление, тъй като това е конституционно откритият ред. Искам да уверя българските жители, че без значение че българия сега има служебно държавно управление, всички усещат и знаят, че всички проблеми, които имат, се вземат решение навреме ".

Служебният министър председател Гълъб Донев сподели, че не би приел предложение за присъединяване в постоянен кабинет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР