Служебният премиер Гълъб Донев е назначил трима заместник-министри, съобщиха от

...
Служебният премиер Гълъб Донев е назначил трима заместник-министри, съобщиха от
Коментари Харесай

Гълъб Донев назначи трима заместник-министри в здравното и финансовото министерство

Служебният министър председател Гълъб Донев е назначил трима заместник-министри, оповестиха от пресслужбата на държавното управление.

Уточнява се, че в Министерството на здравеопазването (МЗ) са назначени Катя Ивкова и доктор Динко Странски.
Катя Ивкова е показана като магистър по " Международни връзки " в УНСС. От 2020 година досега е била шеф на Дирекция " Европейска съгласуваност и интернационално съдействие " в Министерство на здравеопазването. В интервала 2015-2017 година е била шеф отдел " Международни действия " в същото ведомство. Преди това е заемала експертни длъжности в дирекции на Министерство на здравеопазването.

 Румен Радев похвали своите министри: Успяхте да спрете свободното рухване на страната Румен Радев похвали своите министри: Успяхте да спрете свободното рухване на страната

Според справката на държавната пресслужба Динко Странски получава висшето си обучение в Медицинския университет в София. Притежава и магистърска степен " Мениджмънт на публичното здраве " в същия университет. Дълги години е работил в Клиниката по кожни и венерически заболявания в Александровска болница. От август 2022 г досега е бил консултант на служебния министър на опазването на здравето Асен Меджидиев.

В Министерството на финансите за заместник-министър е назначен Методи Методиев. Представен е като магистър по " Международни финанси " от университета St. Andrews в Шотландия. Специализирал е в региона на ръководството на обществените финанси, задълбочаването на Икономическия и паричен съюз и Европейската рамка за икономическо и фискално ръководство. Изкарал е в допълнение образование и курсове в Съединени американски щати, Австрия и Белгия.

Методиев е работил в Министерство на финансите (МФ), като в интервала от 2010 до 2014 година е заемал разнообразни експертни позиции в отдел " Макроикономическо и фискално ръководство на Европейски Съюз ", като след това става шеф на отдела. През интервала 2015-2018 година заема позицията на началник на екипа на Министерство на финансите към непрекъснатото посланичество на България в Брюксел. В интервала от септември 2018 до декември 2022 година, с известно спиране, е шеф на дирекция " Икономическа и финансова политика " в МФ, като все още дирекцията е преобразувана в " Европейски въпроси и стопански разбори ".

Като заместник-министри на опазването на здравето са освободени Тома Томов и Лидия Стойкова-Чорбанова.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР