Служебният министър-председател Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и

...
Служебният министър-председател Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и
Коментари Харесай

Главчев сезира ДАНС и прокуратурата заради случая Мама и аз

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и прокуратурата по случая с многопрофилната болница за интензивно лекуване " Мама и Аз ", оповестяват от Министерския съвет, представени от Българска национална телевизия.

Решението на премиера е в отговор на необятния публичен отзив, обвързван с плана и цели да бъде направена цялостна инспекция на обстоятелствата и събитията, свързани с даването на позволение за създаване на лечебното заведение, оповестяват още от пресслужбата на кабинета.

Кой ще поеме отговорност за основаването на частната болница " Мама и аз "?
Във вторник, 30 април, Министерският съвет излезе с решение, което утвърждава построяването на частната болница " Мама и аз " в София. В проекта на лечебното заведение бе планувано да има педиатрично поделение с 40 кревати. Това провокира необятен отзив, като от публичния съвет за Националната детска болница сигнализираха, че частният план ще " изтегли " фрагменти от към момента непостроената държавна педиатрична болница.

НЗОК е дала две позитивни мнения за построяването на болница " Мама и аз "
Заради публичната реакция още на идващия ден, 1 май, Димитър Главчев анулира решението на Министерския съвет. Междувременно вложителят на частното заведение заяви, че не е имал желание да основава " частна национална детска болница " и се отхвърля от основаването на педиатрично поделение.

Стана ясно още, че НЗОК е дала две позитивни мнения за градежа на частната болница през 2023 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР