Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров издаде нова заповед,

...
Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров издаде нова заповед,
Коментари Харесай

Министър Кацаров коригира заповедта си за зелените коридори

Служебният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров издаде нова заповед, с която поправя миналата си от 17 май във връзка с работата на " зелените коридори " за имунизация против коронавирусна зараза, оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Новият текст на заповедта гласи:

" От понеделник до четвъртък на всяка седмица общопрактикуващите лекари и краткотрайните имунизационни пунктове имунизират предпочитано лицата на възраст над 60 години и лицата с хронични болести, като исхемична болест на сърцето, хронична бъбречна непълнота, захарен диабет, мозъчно-съдова болест, хронични белодробни болести, онкологични болести или други болести по преценка на лекаря. Петък, събота и неделя на всяка седмица се имунизират всички искащи лица. "

Това значи, че не се не разрешава имунизацията от понеделник до четвъртък и на другите групи искащи, както беше в началото обявено, и се дава опция свободната имунизация против COVID-19 да продължи.

 Снимка: Dir.bg

Промяната провокира реакцията на някогашния здравен министър проф. Костадин Ангелов. В профила си във Facebook той написа:

" Здравният министър се вслуша в апела ми и анулира заповедта си за ограничение на зелените коридори за имунизация 24 часа, откакто я подписа.

В редакцията на документа има една нова дума - " предпочитано ". Това обаче променя напълно смисъла на текста.

Така свободното имунизиране ще продължи! ".



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР