Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и екипът му

...
Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и екипът му
Коментари Харесай

Социолози, певци и златни момичета обсъдиха с Кацаров как да се повиши темпа на ваксинация

Служебният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров и екипът му организираха среща с представители на Обществения съвет, основан за повишение на публичната осведоменост за изгодите от имунизациите против.

При откриването на срещата Кацаров съобщи, че яростното опълчване по подобен фундаментален въпрос, какъвто е отношението имунизациите, е нещо, което отива прекомерно надалеч. Той благодари на участниците в срещата за това, че са се съгласили да застанат с лицата си в поддръжка на имунизацията.

Кацаров означи, че тази вълна е най-тежката от всички, които преживяхме. Броят на заболелите е по-висок от предходните талази. Продължителността на вълната също е по-голяма.
 Директорът на „ Пирогов ” за борбата с Коронавирус: 9 от 10 индивида в реанимацията умират Директорът на „ Пирогов ” за борбата с Коронавирус: 9 от 10 индивида в реанимацията умират
" 9 от 10 индивида в реанимацията на „ Пирогов ” умират. Такива са и числата в другите лечебни заведения. Важен е обаче процентът на гибел...

" Има обаче и нотка оптимизъм ", посочи Кацаров - " над 400 000 души са си сложили първа доза откогато е въведен зеленият документ , а шефовете на РЗИ регистрират, че ограниченията се съблюдават на всички места в страната. "

" Над 8 хиляди са доброволците в битката с коронавирусната зараза ", сподели Красимир Гигов , ръководител на Обществения съвет. Обществото ни към момента не може да сътвори групов имунитет поради ниското равнище на имунизация, добави той.

Певицата Люси Дяковска прикани хората да се ваксинират. Тя показа, че към този момент си е сложила трета бустерна доза, а фактът, че е имунизирана, ѝ оказва помощ доста при честите пътувания до Германия, където работи. Според нея зелените документи са въведени у нас със забавяне и това ненапълно е попречило на хората да осмислят навременно обстановката. Според нея на обществото да се показват по-убедителни причини в поддръжка на имунизацията.



Джелал Фаик , основен секретар на Мюсюлманското вероизповедание в България, означи, че още от началото на акцията е подкрепил ваксинирането против COVID-19 у нас. Той подсети, че имунизации в България се вършат от повече от век и имаме история в тази област.
 Кацаров не вижда учредения за локдаун и отговори на недоволството против него Кацаров не вижда учредения за локдаун и отговори на недоволството против него
„ Те стачкуват против сегашните ограничения, какво остава локдаун ”. Това сподели служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров, кой...

Борис Линков , играч по лека атлетика, бронзов медалист от Европейското състезание в Талин, уточни, че е имунизиран още през март и в никакъв случай не е изпитвал несъгласия по въпроса, тъй като по този начин се усеща по-защитен.

Според психолога Ани Владимирова би трябвало да се усъвършенства медийната връзка по въпроса с имунизациите. А социологът Първан Симеонов цитира проучване, съгласно което огромна част от колебаещите се да се имунизират, са преболедували. " Хората, минали през заболяването, постоянно срещат съвет от лекари да отсрочат имунизацията и това е проблем, по който би трябвало да се работи ", счита той.

По думите му акцията би трябвало да подчертава върху по-младите хора, вместо върху по-възрастните, тъй като при младите има уязвими групи, които не попадат в посланията на здравните управляващи. Трябва да бъде поощряван положителният образец и да се спре с назидателния звук към нежелаещите да се имунизират.

Александър Христов , информационен специалист, моли да се направи разбор на групите, които отхвърлят да се имунизират, с цел да се работи с всеки един от страховете им посредством вярно определени послания.

Според социолога Андрей Райчев българинът не се имунизира от боязън, а не от липса на цивилизованост. Затова би трябвало да се дават съответни образци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР