Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и заместник-министърът на

...
Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и заместник-министърът на
Коментари Харесай

Вътрешният министър и земеделският зам.-министър ще инспектират ГКПП Капитан Андреево

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и заместник-министърът на земеделието доцент Крум Неделков се насочат през днешния ден към Граничния пункт "Капитан Андреево ", където три дни беше блокирано прекосяването на товарни камиони с храни.

Причината е напрежението сред частната компания "Евролаб 2011 " и инспекторите на Агенцията по храните, което наложи и изпращането на жандармерия.

Струпалите се камиони чакат да бъдат обработени.

Жандармерия продължава да охранява чиновниците на Агенцията по сигурност на храните и да им обезпечава опция да правят товаро-разтоварната активност по контрола на камионите.

През последните дни се е стигнало до физически конфликти сред инспекторите и частната компания, която от 10 години има монопол върху контрола на границата.

"Фирмата беше довела голям брой млади, здрави и мощни мъже, които, на процедура, бяха заели площадките, където се прави товаренето и разтоварването ", споделя шефът на Агенцията по храните професор Христов Даскалов.

Заради спора най-малко 500 камиона с храни бяха блокирани на пункта, като част от тях към момента са там.

"Това да се натрупат 500 камиона с храни нали разбирате, че е доста съществено нещо, изключително в летния интервал, това са и доста разноски за превозвачите ", означи проф. Даксалов.

Днес вътрешният министър и зам.-министърът на земеделието ще ревизират Граничния пункта "Капитан Андреево " и ще очертаят ограничения за нормализиране на обстановката.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР