Служебният министър на външните работи Николай Милков проведе телефонен разговор

...
Служебният министър на външните работи Николай Милков проведе телефонен разговор
Коментари Харесай

Министър Милков обсъди с румънския си колега общите усилия за влизането на България и Румъния в Шенген

Служебният министър на външните работи Николай Милков организира телефонен диалог със своя румънски сътрудник Ауреску , оповестиха от ведомството. Той бе в продължение на скорошната аудиенция у нас на президента на Румъния Клаус Йоханис

Двамата министри са разискали в детайли по-нататъшната съгласуваност на общите старания по пътя за пълноправно участие на България и Румъния в Шенген .

Министър Милков е повдигнал и тематиката за решението на румънския финансов регулатор ASF от през днешния ден във връзка с най-големия български вложител в Румъния Евроинс-Румъния .

България регистрира независимостта на регулатора ASF и правото да взема решения в границите на своята подготвеност. Същевременно считаме, че сходно решение е следвало да бъде предшествано от заключенията на способените институции на Европейския съюз /ЕС/, подчертаха от Министерството на външните работи /МВнР/.

Министър Богдан Ауреску се съгласи, че би трябвало да се подхващат съответни ограничения за облекчение на последствията от това решение .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР