Служебният министър на външните работи Николай Милков и посланикът на

...
Служебният министър на външните работи Николай Милков и посланикът на
Коментари Харесай

Саудитска Арабия е готова за разговори по доставка на нефт и природен газ у нас?

Служебният министър на външните работи Николай Милков и посланикът на Саудитска Арабия Халид бин Камал Факих са разискали двустранно съдействие в региона на енергетиката на среща през днешния ден, оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР).

„ Саудитска Арабия е подготвена да организира диалози за доставка за България на петрол и природен газ “. Това е оповестил посланикът на страната Халид бин Камал Факих, заяви българското министерство на външните работи. Служебният министър на външните работи на България Николай Милков е приел в министерството дипломат Факих през днешния ден. 

Основният фокус на срещата им е бил изразената от посланика подготвеност на саудитската страна за задълбочаване на двустранното съдействие в региона на енергетиката. От своя страна министър Милков е благодарил на посланика и е отбелязал, че взаимно следва да се проучат методите и средствата за реализирането на такава доставка.
По време на срещата двамата са разискали и партньорството в области като стопанската система, вложенията, селското стопанство, туризма, защитата, високите технологии, опазването на здравето, както и взаимна поддръжка на кандидатури в интернационалните организации.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР