Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов обяви, че ако няма

...
Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов обяви, че ако няма
Коментари Харесай

Модернизацията на армията ни под заплаха ако няма бюджет


Служебният министър на защитата Димитър Стоянов разгласи, че в случай че няма нов бюджет, програмата за рационализация на армията ще бъде стопирана. Това изказване той направи след многонационалното обучение " Отбранителен щит 23 ", което се организира на образователния полигон " Ново село ". Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов разгласи, че Българската войска изостава в модернизацията и техниката, въпреки военнослужещите да се оправят чудесно в сходен вид учения и в състава на бойната група на НАТО, осведоми БНР. 

Министър Стоянов разгласи, че с сегашния бюджет няма по какъв начин да се реализиран заложените цели за рационализация на армията.
-->
" Няма по какъв начин с наличните финансови средства, което ни разрешава бюджет 2022-ра, да се продължи работата по плана за придобиване и на 3D радарите, и на бойните машини за пехотата, пък дори и за 155 мм гаубици. Наистина се надявам на разсъдък в народните представители ".

Липсата на хора е другият огромен проблем на Българската войска:   " Отливът от армията в действителност е огромен. Трябва да се мисли във всяко едно отношение – освен за техниката, би трябвало да се мисли и за тласъци. Тези тласъци могат да дойдат единствено с приемането на един нов бюджет ", разяснява Димитър Стоянов.

Адмирал Ефтимов разгласи, че през последните месеци е направена инвестиционната-план стратегия на Въоръжените сили до 2032 година.  " Ако това нещо се утвърди, военнослужещите без значение къде служат – във Флота или Сухопътни войски, да видят уговорката на страната. Да кажат – да, ето към този момент това е линията на развиване, ще се фокусираме ".

Министър Стоянов и адмирал Ефтимов дадоха висока оценка на българските военнослужещи, участващи в " Отбранителен щит 23 ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР