Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов беше на посещение в

...
Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов беше на посещение в
Коментари Харесай

Говорителят на МО на Украйна: Благодарни сме за решението на България открито да ни помага

Служебният министър на защитата Димитър Стоянов беше на посещаване в Киев. Това стана ясно нощес след туитър на украинския му сътрудник Олексий Резников, и беше обявено преди часове и от българска страна. Двамата са разискали военната поддръжка на България за Украйна. Според медии, близки до силите за териториална защита на Украйна, някои украински подразделения са оборудвани с български оръжия. Говорителят на военното министрество в Киев Юрий Сак нито удостовери, нито отхвърли информацията пред Българска национална телевизия.

Военната помощ за Украйна, присъединяване на България в задачата на Европейски Съюз за поддръжка на Киев, наше присъединяване в напъните за възобновяване на Украйна и европейския път на страната. По тези четири точки са говорили Стоянов и Резников.  " България изрично поддържа суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Украйна в интернационално приетите ѝ граници. Страната ни не признава анексирането на суверенни украински територии. Имаме отлични двустранни връзки, учредени на дълбоки исторически и културни връзки с украинския народ ", съобщи българският боен министър.

Олексий Резников е благодарил на Стоянов за решението на българския парламент да окажем военна поддръжка на Украйна.  " За мен е чест да посрещна министър на защитата на България Димитър Стоянов. Благодарни сме за решението на България да даде помощ на Украйна в региона на сигурността. Очаквам с неспокойствие да развием в допълнение нашето съдействие ", сподели Резников. В изявление за представителят на МО на Украйна Юрий Сак съобщи, че срещата сред двамата е била знакова и благодари на София за решението да предоставим оръжия на Киев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР