Служебният кабинет ще поиска тълкувателно решение на Конституционния съд при

...
Служебният кабинет ще поиска тълкувателно решение на Конституционния съд при
Коментари Харесай

Янаки Стоилов ще обжалва пред ВАС решението на ВСС за главния прокурор

Служебният кабинет ще изиска тълкувателно решение на Конституционния съд при какви условия може правосъдният министър да желае предварителното освобождение на основния прокурор и на ръководителите на висшите съдилища у нас. Това разяснява пред БНР служебният правосъден министър Янаки Стоилов. Очаква се кабинетът да разиска този въпрос на съвещанието си на следващия ден.

Министърът на правораздаването проф. Янаки Стоилов уточни, че ще апелира във Върховния административен съд (ВАС) отхвърли на Висшия правосъден съвет (ВСС) да прегледа всъщност настояването му да предварително освобождение на основния прокурор.

Успоредно с това той е предложил на Министерския съвет да одобри искане за тълкувателно решение на Конституционният съд (КС) по въпроса „ дали министърът на правораздаването може да желае освобождението на тримата висши ръководители на правосъдната власт “.

„ Конституционният съд не се е произнасял по този въпрос, тъй че е добре по категоричен метод да се даде отговор за опцията на министъра на правораздаването да прави такова искане, то да бъде прегледано и да се стигне до изговаряне всъщност “, сподели Стоилов по БНР и добави, че тематиката има своето място, както пред Конституционен съд, по този начин и пред Върховен административен съд.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР