Служебният кабинет ще обсъжда предоставянето на дерогации, свързани с действия

...
Служебният кабинет ще обсъжда предоставянето на дерогации, свързани с действия
Коментари Харесай

Свалянето на цените на горивата ще обсъжда служебният кабинет

Служебният кабинет ще разисква даването на дерогации, свързани с дейности на Русия в Украйна, както и възможни ограничения, които да бъдат подхванати за понижаването на цените на горивата за жителите и икономическите оператори в страната.

Това планува част от дневния ред на постоянното държавно съвещание за сряда, 1 февруари, оповестиха от пресслужбата на

„ Има работна група, в която се разискват всички разновидности за бизнеса и жителите във връзка с горивата “. Това съобщи министърът на стопанската система Никола Стоянов предходната седмица.

„ Има механически проблеми. Депутатите взеха някои решения. Каквото и да реши Министерският съвет, би трябвало да мине през публично разискване “, добави той.

Министърът посочи, че сега се обмислят разновидностите, които да разрешат на бензиностанциите да правят инспекции, в случай че отстъпките за горивата са диференцирани.

„ Ситуацията е странна, тъй като пари има. Основната част от тях е от вноските на „ Лукойл “. Въпросът е механически да бъдат направени ограничения по разпоредбите и те да работят “, разяснява Стоянов.
Служебният кабинет ще разисква
още предложение за промени в Закона за Министерство на вътрешните работи,

в Правилника за устройството и активността на Министерство на вътрешните работи, както и промени в Закона за културното завещание.

Дневният ред на съвещанието планува още кабинетът да дефинира ръководещия орган на Стратегическия проект за развиването на земеделието и селските региони на България за интервала 2023 – 2027 година

Очаква се държавното управление да реши дали
да даде безплатно парцел
обществена държавна благосъстоятелност на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “, за рехабилитация на жп сектора Оризово – Михайлово. Началото на съвещанието е от 10:00 часа.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР